Om mig

Brandtalet skrivs av en drygt 30-årig frilansade skäggig reklamare. Några av de klassiska hipster-attributen finns representerade här, men utan alla dyra och ”häftiga” prylar. Jag har alltid varit sparsam men också planlös med min ekonomi. Då och då har jag konsumerat för att försöka hitta en identitet, men jag var varken en vinylsnurrande ljudfanatiker eller någon slags klockfantast som behövde tre olika armbandsur har det visat sig.

En insnöad decemberdag 2016 lönade sig slösurfandet då jag hamnade på en hemsida som handlade om det amerikanska konceptet FIRE. Financial Independence, Retire Early. Hemsidan tillhörde en person med en väldigt karakteristisk mustasch som predikerade för det han kallar ’badassity’. Inget har direkt varit sig likt sen dess.

De överflödiga prylarna har sålts och pengarna läggs på att köpa tid istället. Jag gör det här för att inte vara bunden till ett skrivbord och en plats. Dagar som är allt för lika varandra. Tankar som går i samma mönster. Det finns mer än så och jag vill vara fri.